Workshops


Kookworkshop Vergeten groenten
Puur, gezond en lekker!


In navolging op de kookworkshop op 19 januari(waarvoor nog enkele plaatsen vrij zijn), is er nu ook op zondag 27 januari de kookworkshop vergeten groenten, waarbij je begeleid door Christel Burghoorn een heerlijke biologische maaltijd met vergeten groenten kunt bereiden en aansluitend samen opeten.

Vergeten groenten, decennialang uit de keuken verdwenen, maar nu hebben ze een herintrede in ons eetpatroon gemaakt. Ben je benieuwd naar de smaak van b.v. aardpeer, pastinaak, palmkool, barbarakruid, kweepeer, koolraap, rettich, winterpostelein, snijbiet, savooiekool en mierikswortel? Uit eigen tuin, vers-geplukt of opgegraven, met biologische groenten van lokale boerderijen of de natuurwinkel. Onbespoten, dus wel zo natuurlijk! Iedereen bereidt een deel van de maaltijd. Deze workshop wordt gehouden in huis, tuin en keuken van Christel Burghoorn. Recepten kunnen na afloop meegenomen worden voor eigen gebruik van de deelnemers.

Deelnamekosten: € 45,00 per persoon.
Minimaal aantal deelnemers: 5 personen.
Maximaal aantal 10 personen.
Deelname alléén na inschrijving vooraf via mail of telefoon

Datum: zondag 27 januari 2019
Aanvang: 16:00 uur.
Eten: rond 18:00 uur.
Afsluiting: 20,30 uur.

Adres: Pijlhovestraat 22, 7521VT Enschede.
Contact: mail enjoythecrisis@gmail.com of Tel: 0628891310.
Website: www.enjoythecrisis.blogspot.nl

Voedingsallergie? Geef het bijtijds door, dan houden we daar rekening mee bij de gerechten.




palmkoolfoto.jpeg
19 januari 2019:
Kookworkshop Vergeten groenten
Puur, gezond en lekker!

Kom op 19 januari samen met Christel Burghoorn een heerlijke biologische maaltijd met vergeten groenten bereiden en aansluitend opeten.


Misschien overbodig om te noemen maar toch: Vergeten groenten, decennialang uit de keuken verdwenen, maar nu hebben ze een herintrede in ons eetpatroon gemaakt. Ben je benieuwd naar de smaak van b.v. aardpeer, pastinaak, palmkool, barbarakruid,
kweepeer, koolraap, rettich, winterpostelein, snijbiet, savooiekool en mierikswortel?
Deels uit eigen tuin, vers-geplukt of opgegraven. Verder werken we met biologische groenten van locale boerderijen of de natuurwinkel. Onbespoten, dus wel zo natuurlijk! Iedereen bereidt een deel van de maaltijd. Deze workshop wordt gehouden in huis, tuin en keuken van Christel Burghoorn.

Deelnamekosten: € 45,00 per persoon.
Minimaal aantal deelnemers: 5 personen.
Maximaal aantal 10 personen.
Deelname alléén na inschrijving vooraf via mail of telefoon

Datum: 19 januari 2019
Aanvang: 16:00 uur.
Eten: rond 18:00 uur.
Afsluiting: 20,30 uur.

Adres: Pijlhovestraat 22, 7521VT Enschede.
Contact: mail enjoythecrisis@gmail.com of Tel: 0628891310.
Website: www.enjoythecrisis.blogspot.nl

Voedingsallergie? Geef het bijtijds door, dan houden we daar rekening mee bij de gerechten.
snijbietfoto.jpeg


Maar liefst 2 nieuwe fermenteerworkshops zijn in aantocht! Op 2 verschillende locaties:

Woensdagavond 8 november bij ETN Saladebar, en donderdagavond 16 november thuis bij Christel Burghoorn.
Zie flyers voor meer informatie. 
Let op! Tijden zijn iets verschillend, prijzen zelfde en bij ETN Saladebar kun je voor de workshop nog eten als je wilt (op eigen kosten).



Kookworkshops

Volgende Sauerpower Fermenteerworkshop: 14 juni 2017 bij Dille & Kamille Enschede.





























Eerstvolgende Sauerpower Fermenteerworkshop op 3 mei bij Dille & Kamille Enschede.
 











Fermenteer-workshop: Sauerpower!
Kimchi en zuurkool
Oude ambachtelijke keukengeheimen uit verschillende culturen worden in deze workshop gecombineerd met groentes en kruiden van deze tijd. Oerhollandse zuurkool met een Oosterse twist, Koreaanse Kimchi waar iedereen wakker van wordt, en de aloude Hangop, verwerkt tot Labne. In een middag of avond leer je de beginselen van het fermenteren, aan de hand van deze 3 gerechten.

  • Datum: 24 november en/of 1 december 2016.
  • Locatie: Atelier Buitengewoon, Wiggersbosweg 25, Enschede (tegen Oldenzaal aan).
  • Tijd: 15:00 tot 19:00 uur.
  • Kosten: €45,00.
  • DEELNEMERS: 5 tot 8 personen.

Kimchi en ingemaakte citroen.
Deelname op volgorde van aanmelding. Voor meer informatie en aanmelding, mail naar Christel Burghoorn:
enjoythecrisis@gmail.com


Kosten: €35,00 (Dit is exclusief weckpotten en andere benodigdheden, waarin de gerechten bereid worden, en die u na afloop mee naar huis neemt. )

Parkeren kan op het erf bij het Atelier. Met openbaar vervoer is het Atelier met de bus (60,62) te bereiken, uitstappen op de Oldenzaalsestraat bij de Veendijk, dan 5 minuten lopen.

Wanneer je een voorkeur voor een andere dag hebt, laat het weten, wellicht doen we nog een andere workshop-dag bij voldoende belangstelling.
Palmkool

 


Kookworkshop: Biologisch koken met Vergeten groenten


Puur, gezond en lekker eten koken.

Het is november, de oogst is binnen. Tijd om er lekker eten van te maken! Kom samen een heerlijke biologische maaltijd met vergeten groenten bereiden en aansluitend genieten van het feestmaal.

Misschien overbodig om te benoemen maar toch: Vergeten groenten, decennialang uit de keuken verdwenen, maar nu zijn ze een herintrede in ons eetpatroon aan het maken. Ben je benieuwd naar de smaak van b.v. aardpeer, pastinaak, palmkool, barbarakruid, kweepeer, koolraap, rettich, winterpostelein, snijbiet, savooiekool, mierikswortel?
Deels komen ze uit eigen tuin, dus versgeplukt of opgegraven. Verder werken we met biologische groenten van locale boerderijen of de natuurwinkel. Onbespoten, en wel zo natuurlijk dus!

Datum: 25 november en/of 2 december 2016.
Deze workshop wordt gehouden in huis, tuin en keuken van Christel Burghoorn.
Adres: Pijlhovestraat 22, 7521VT Enschede.

Kosten: €50,00 per persoon.
Aantal deelnemers: 5 tot 10 personen.

Deelname op volgorde van aanmelding.

Aanvang: 15:00 uur.
Eten: rond 18:00 uur.
Afronding: 20:30 uur. (Je kunt ook eerder weggaan).

Mocht je interesse hebben om deze workshop op een andere dag te doen, laat het weten, dan kijken we of er nog een dag ingeplant kan worden. Voedingsallergie? Geef het bijtijds door, dan houden we daar rekening mee bij de gerechten.




- Wildpluk

Christel Burghoorn kookt en bakt met seizoensproducten uit de natuur, wild-geplukt, of zelf-gekweekt in eigen tuin. Wil je dit ook eens proberen? 
Geef je dan op voor een kookworkshop met wildpluk.  

  •  Individueel: bij minimaal 5 personen op een datum, kunnen we samen een workshop doen.
  • Als groep reserveren: 5 tot 15 personen is mogelijk voor een groeps-kookworkshop. 
  • Op locatie: bij jezelf thuis kan ook. 
  • Minder uitgebreid: Alleen wildplukwandeling, of alleen koken is ook mogelijk.
  • Alleen eten: geen zin om mee te koken, maar je wilt wel proeven? Dan kan ik ook voor meerdere personen een buffet samenstellen, of een maaltijd verzorgen bij je thuis. 

Neem voor meer informatie contact op met Christel Burghoorn via:
enjoythecrisis@gmail.com 










- Vuurkoken


Vuurtje stoken, broodje bakken... maar er is nog veel meer mogelijk om te koken en bakken op houtvuur en hete kooltjes. En dan heb ik het niet over bbq-en. 
Met Dutch ovens, heksenketel en driepoot boven open vuur kan er op locatie aan de Pijlhovestraat 22 op afspraak een workshop Vuurkoken gevolgd worden, geleid door Christel Burghoorn.
  •  Individueel: bij minimaal 5 personen op een datum, kunnen we samen een workshop doen.
  • Als groep reserveren: 5 tot 15 personen is mogelijk voor een groeps-kookworkshop. Wanneer op uw eigen locatie vuur mogelijk is, dan kunt u de workshop ook daar laten plaatsvinden, geleid door Christel Burghoorn.

Neem voor meer informatie contact op met Christel Burghoorn via:
enjoythecrisis@gmail.com


- Fermenteren: Sauerpower!


Oude ambachtelijke keukengeheimen worden in deze workshop gecombineerd met groentes en kruiden van deze tijd en uit verschillende culturen. Oerhollandse zuurkool met een Oosterse twist, Koreaanse Kimchi waar iedereen wakker van wordt, en de aloude Hangop, verwerkt tot Labne. In een middag of avond leer je de beginselen van het fermenteren, aan de hand van deze 3 gerechten. 

  •  Individueel: bij minimaal 5 personen op een datum, kunnen we samen een workshop doen.
  • Als groep reserveren: 5 tot 15 personen is mogelijk voor een groeps-kookworkshop.
  • Op locatie: bij jezelf thuis kan ook.

Voor meer informatie en aanmelding, mail naar Christel Burghoorn:
enjoythecrisis@gmail.com

Of zie info van eerdere workshop hieronder.

 





12 december 2015 Kookworkshop Sauerpower (vrij naar het Engelse Sauerkraut; zuurkool)
Ja, ook van rode kool kun je zuurkool maken!


Altijd al willen weten hoe zuurkool gemaakt wordt?
Met de winter in aantocht is het echt tijd om lekkere winterse kost te maken.
Op 12 december geeft Christel Burghoorn bij Atelier Buitengewoon een workshop zuurkool en kimchi maken. Je kunt hier leren hoe je een lekkere gekruide of natuurlijke zuurkool maakt. En ook een andere vorm van fermenteren; de oorspronkelijk uit de Koreaanse keuken afkomstige kimchi wordt bij deze workshop uitgewerkt. 
De zuurkool en kimchi wordt bij deze workshop ingemaakt in weckglazen, en je krijgt na afloop een pot die je zelfgemaakt hebt mee naar huis. De zuurkool en kimchi zijn na ongeveer 3 weken zover gefermenteerd dat ze klaar zijn voor consumptie. 

Hoeveel?
Kosten van de workshop zijn € 35,00 per persoon, plus kosten van weckglazen (Als je zelf een geschikt, schoon weckglas hebt wat je hiervoor wilt gebruiken, dan kun je dit meenemen en komen er geen extra kosten bij).

Hoelaat?
De inloop is 12 december 2015 vanaf 15:00 uur, en na afloop van het inmaken is er een zuurkoolstamppot die we samen op kunnen eten (Met vegetariërs wordt ook rekening gehouden).


Waar?
Dit alles speelt zich af in het gezellige, inspirerende Atelier Buitengewoon, aan de Wiggersbosweg 25, vlak onder Oldenzaal. Dit is gelegen op het boerenerf van Jan Oosterik op genoemde adres, en bij goed weer kunnen we buiten een vuur aanleggen en onder de bomen genieten van de herfst!
foto: Richard Bussink.


Interesse?

Geef je op bij Christel Burghoorn, mail: enjoythecrisis@gmail.com of bel 06 28891310.
Wanneer je deze kookworkshop in groepsverband wilt doen, neem dan ook contact op om een andere datum te prikken.

Aanmelding is noodzakelijk in verband met ingrediënten en hoeveelheid weckglazen.

Hopelijk tot 12 december…

Vriendelijke groet,
Christel Burghoorn.



Enjoy the Crisis 
Prepare your own Food


Seizoensgebonden kook en inmaak-workshops


Eens wat anders eten? Zin in een heerlijk zelfgemaakt feestmaal?
Kom bij Christel Burghoorn een middag tot avond puur, gezond en lekker koken en eten, of doe mee met een inmaak-workshop en ga naar huis met je eigen zelfgemaakte jam, sap, chutney of siroop.
Geen ervaring vereist, maar liefde voor koken en eten is een pré, met een hoofdletter P.

Elk seizoen heeft zijn speciale ingrediënten, waarmee we aan de slag gaan. Een belangrijk onderdeel van de kookworkshop is een wandeling waarbij wilde eetbare groentes en kruiden uit de natuur belicht en deels verzameld kunnen worden. We bereiden een feestmaal, wat we aansluitend samen opeten.
De nadruk ligt op zo puur mogelijk, zonder vlees, weinig suiker, weinig tot geen zuivel, zo lokaal mogelijk en veel van eigen moestuin-grond of uit het wild geplukt. En tóch, of juist hierdoor heel erg lekker!

Hoe ziet zo'n dag eruit? 
1 De Kook-workshop:
-Begin van de middag ontvangst met koffie, thee en zelfgebakken scones, muffins of taart.
-Als het weer het enigszins toelaat, een niet te lange wandeling in het zeer nabij gelegen Ledeboerpark om verse seizoenkruiden en wilde groentes te verzamelen. En natuurlijk even genieten van de buitenlucht en de natuur!
-Bij thuiskomst begin van de kookwerkzaamheden.
-Aansluitend gezamenlijke feest-maaltijd. 

2 De Inmaak-workshop:
Bij de inmaak-workshop is het eerste deel hetzelfde, alleen gaan we een seizoensproduct inmaken in plaats van een maaltijd bereiden. Denk bij voorbeeld aan lekkere vlierbloesemsiroop, appelsap, pittige chutney of pruimenjam. Hiervan krijg je na afloop een potje mee naar huis.

Kortom een leerzame, inspirerende en vooral ook gezellige middag tot avond.

Al zin om de handen uit de mouwen te komen steken? Meld je aan, of geef je mailadres op als je op de hoogte gehouden wilt worden. Ook mogelijk voor groepsevenementen, tot 10 personen maximaal.
De workshops worden gehouden in eigenhuis, tuin en keuken, gelegen aan de Pijlhovestraat 22 in Enschede.

Kosten: €50,- per persoon. Dit is inclusief thee, koffie, zelfgebakken taartjes bij binnenkomst, wandeling, kook-workshop, recepten om mee te nemen, en natuurlijk de feestmaaltijd. (Eventuele extra drankjes bij de maaltijd tegen kleine vergoeding.)

Contactpersoon:Christel Burghoorn
mail: enjoythecrisis@gmail.com 
Tel: 06 28891310
Volg Enjoy the Crisis en / of Christel Burghoorn ook op Facebook.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten