dinsdag 20 maart 2018

24 maart 2018 Earth Hour Festival in Enschede

Earth Hour Festival in Enschede
Informatie, inspiratie en bovenal een feestje

Op 24 maart gaat in meer dan 170 landen van 20.30 tot 21.30 het licht een uur uit. Ook in Enschede is het dan Earth Hour. Vorig jaar werd er met een programma in en rond de Oude Kerk voor het eerst op deze manier aandacht gevraagd voor het klimaat. Dit jaar vindt er in Enschede een inspiratie festival rond dit thema plaats georganiseerd door Ernst Bergboer en Marianne Schouten.

Het Earth Hour Festival in Enschede vindt plaats bij Stichting Beien Noord. Zowel binnen als buiten zijn er activiteiten ter ere van duurzaam leven. In de middag is er te zien en te beleven wat er in de stad allemaal al rond dit thema gebeurt. Wie zijn de mensen die zich ermee bezig houden? Welke duurzame keuzes maken bedrijven al? En waarom? Gaan we van het gas af? Hoe dan? De nadruk ligt op informatie en inspiratie. Je kunt ontdekken wat vegan precies is, hoe je je huis kunt verduurzamen, luisteren naar een verhaal over stadslandbouw, eten uit het wild of een proefritje in een elektrische auto maken. En nog veel en veel meer. Om 18.00 kun je voor 15,- euro van een vega(n) 3-gangen diner bij kaarslicht genieten, opgeven hiervoor kan door te mailen naar earthhourenschede@gmail.com. Daarbij is er natuurlijk gezelligheid en muziek aanwezig.
In de avond en tijdens Earth Hour is er een programma met muziek, poëzie, verhalen en theater van Enschedese artiesten. Bij het licht van vuur, kaarsen, olielampen en de sterren.
Meer info is te vinden op www.earthhourenschede.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten