dinsdag 15 november 2016

Nieuwe kookworkshops Sauerpower en Biologisch met vergeten groenten.


Fermenteer-workshop: Sauerpower!
Oude ambachtelijke keukengeheimen uit verschillende culturen worden in deze workshop gecombineerd met groentes en kruiden van deze tijd. Oerhollandse zuurkool met een Oosterse twist, Koreaanse Kimchi waar iedereen wakker van wordt, en de aloude Hangop, verwerkt tot Labne. In een middag of avond leer je de beginselen van het fermenteren, aan de hand van deze 3 gerechten.

  • Datum: 24 november en/of 1 december 2016.
  • Locatie: Atelier Buitengewoon, Wiggersbosweg 25, Enschede (tegen Oldenzaal aan).
  • Tijd: 15:00 tot 19:00 uur.
  • Kosten: €35,00.
  • DEELNEMERS: 5 tot 8 personen.

Deelname op volgorde van aanmelding. Voor meer informatie en aanmelding, mail naar Christel Burghoorn:
enjoythecrisis@gmail.com


Kosten: €35,00 (Dit is exclusief weckpotten en andere benodigdheden, waarin de gerechten bereid worden, en die u na afloop mee naar huis neemt. )

Parkeren kan op het erf bij het Atelier. Met openbaar vervoer is het Atelier met de bus (60,62) te bereiken, uitstappen op de Oldenzaalsestraat bij de Veendijk, dan 5 minuten lopen.

Wanneer je een voorkeur voor een andere dag hebt, laat het weten, wellicht doen we nog een andere workshop-dag bij voldoende belangstelling.
Palmkool

En dan is er ook nog deze mogelijkheid:
Kookworkshop: Biologisch koken met Vergeten groenten
Puur, gezond en lekker koken!
Het is november, de oogst is binnen, nu is de tijd om er lekker eten van te maken. Kom samen een heerlijke biologische maaltijd met vergeten groenten bereiden en aansluitend opeten.

Misschien overbodig om te benoemen maar toch: Vergeten groenten, decennialang uit de keuken verdwenen, maar nu zijn ze een herintrede in ons eetpatroon aan het maken. Ben je benieuwd naar de smaak van b.v. aardpeer, pastinaak, palmkool, barbarakruid, kweepeer, koolraap, rettich, winterpostelein, snijbiet, savooiekool, mierikswortel?
Deels komen ze uit eigen tuin, dus versgeplukt of opgegraven. Verder werken we met biologische groenten van locale boerderijen of de natuurwinkel. Onbespoten, en wel zo natuurlijk dus!

Datum: 25 november en/of 2 december 2016.
Deze workshop wordt gehouden in huis, tuin en keuken van Christel Burghoorn.
Adres: Pijlhovestraat 22, 7521VT Enschede.

Kosten: €50,00 per persoon.
Aantal deelnemers: 5 tot 10 personen.

Deelname op volgorde van aanmelding.

Aanvang: 15:00 uur.
Eten: rond 18:00 uur.
Afronding: 20:30 uur. (Je kunt ook eerder weggaan).

Mocht je interesse hebben om deze workshop op een andere dag te doen, laat het weten, dan kijken we of er nog een dag ingeplant kan worden. Voedingsallergie? Geef het bijtijds door, dan houden we daar rekening mee bij de gerechten.