zondag 31 mei 2015

7 juni 2015: Culturele Zondag in Enschede

Komende zondag 7 juni is het weer Culturele Zondag in Enschede, en deze keer doen Jurgen Kuipers, mijn betere helft, en ik allebei mee, en laten eigen werk zien.
Jurgen is met een van zijn zelfontworpen en uitgevoerde houten fietsen te zien in de Grote Kerk, en ik ben met Kunst en Glaswerk te vinden buiten de kerk op de Oude Markt. Zie info-flyer voor meer informatie. Of kijk op www.culturelezondagenschede.nl


woensdag 20 mei 2015

Zondag 17 mei: Medio Mei Maal'tijd'


Afgelopen zondag 17 mei was de eerste kookworkshop Medio Mei Maal'tijd'.
Komende zaterdag 23 mei is er nog een kans voor degenen die er niet bij konden zijn om alsnog mee te doen.

Hierbij wat foto's van deze fijne dag met wildplukwandeling, koken en eten op het Thuisfront van Enjoy the Crisis aan de Pijlhovestraat.
Verse zelfgebakken scones...
...met zelfgemaakte jam.

Lentesoep met asperges en groen van buiten...
Broccoli-cous-salade
Smakelijk eten!


Hoofdmenu.
Ingrediënten.

Leftovers.





16 mei Kooklab in Springendal


Afgelopen zaterdag 16 mei heb ik mee mogen doen aan het door kok Lucas Goldsteen georganiseerde kookevent Kooklab, met dit maal als thema wildplukken. Het idee hierbij was om met een aantal kook-geïnteresseerde mensen samen een wildpluk-maaltijd te maken, en te experimenteren met wilde ingrediënten. Iedereen bracht eerder geplukt eten mee, aangezien afgesproken was dat we ter plekke in het Springendal niets zouden plukken.
Roel Korbee, Lucas Goldsteen en Christel(afgeleid…)

Aan het begin van de middag mochten wij samen met Roel Korbee, boswachter in ruste, en nog een dame van Staatsbosbeheer de natuur in van het Springendal, waarbij veel verteld werd over eten uit de natuur, en overleven met wat je kunt vinden in het bos. Erg inspirerend!


Klaverzuring
Kikkertje(niet op het menu!)
Daarna gingen we naar het huisje van de familie van Lucas' vrouw en haar familie, waar we de rest van de middag gekookt hebben. Aan het eind van de middag was er een veelzijdige, smakelijke maaltijd, die we samen, buiten bij het vuur konden opeten. Wat een fijne dag!

Het Springendal is prachtig...
Daar… Goudveil, zeer zeldzaam.
Verzopen maar blij aan de kook...
Bordje met heerlijkheden. 


Soep met sparretopjes, bijvoet en daslook.
Het is aspergetijd!
Forel met pesto van daslook, en ander wild groen.

maandag 4 mei 2015