woensdag 22 april 2015

Volgende Local Sunday Market: 3 mei

De volgende Local Sunday Market komt er weer aan, op 3 mei in de Performance Factory in Enschede. Ik sta er weer achter een kraam met heel veel jong groentespul voor in je tuin, vensterbank of balkon, en met mooie kunstwerkjes van mijn Kunst en Glaswerk. Dus kom langs, het wordt gezellig!
www.localsundaymarket.blogspot.comwww.localsundaymarket.blogspot.com

Vrijdag 24 april: 1e Salon La Reina Design

Komende vrijdag:
SALON     La Reina Design 
Designers tonen hun werk

24 april, vrijdagavond 20.00-2300 uur met een presentatie van Christel Burghoorn over haar werk en over Overige Bestemmingen, muzikale omlijsting door harpiste Gudrun Hendrikman, en een preview van de nieuwe collectie van La Reina ….”RUIGROK” 
Meld je aan voor deze bijzondere avond op lareinadesign@gmail.com entree  € 10,00

Onder het genot van een hapje en een drankje maakt u kennis met het werk van kunstenaars, muzikanten en designers
Robson, Blekerstraat 165


vrijdag 10 april 2015

Kook workshops

Enjoy the Crisis 
Prepare your own Food


Seizoensgebonden kook en inmaak-workshops

Eens wat anders eten? Zin in een heerlijk zelfgemaakt feestmaal?
Kom bij Christel Burghoorn een middag tot avond puur, gezond en lekker koken en eten, of doe mee met een inmaak-workshop en ga naar huis met je eigen zelfgemaakte jam, sap, chutney of siroop.
Geen ervaring vereist, maar liefde voor koken en eten is een pré, met een hoofdletter P.

Elk seizoen heeft zijn speciale ingrediënten, waarmee we aan de slag gaan. Een belangrijk onderdeel van de kookworkshop is een wandeling waarbij wilde eetbare groentes en kruiden uit de natuur belicht en deels verzameld kunnen worden. We bereiden een feestmaal, wat we aansluitend samen opeten.
De nadruk ligt op zo puur mogelijk, zonder vlees, weinig suiker, weinig tot geen zuivel, zo lokaal mogelijk en veel van eigen moestuin-grond of uit het wild geplukt. En tóch, of juist hierdoor heel erg lekker!

Hoe ziet zo'n dag eruit? 
1 De Kook-workshop:
-Begin van de middag ontvangst met koffie, thee en zelfgebakken scones, muffins of taart.
-Als het weer het enigszins toelaat, een niet te lange wandeling in het zeer nabij gelegen Ledeboerpark om verse seizoenkruiden en wilde groentes te verzamelen. En natuurlijk even genieten van de buitenlucht en de natuur!
-Bij thuiskomst begin van de kookwerkzaamheden.
-Aansluitend gezamenlijke feest-maaltijd. 

2 De Inmaak-workshop:
Bij de inmaak-workshop is het eerste deel hetzelfde, alleen gaan we een seizoensproduct inmaken in plaats van een maaltijd bereiden. Denk bij voorbeeld aan lekkere vlierbloesemsiroop, appelsap, pittige chutney of pruimenjam. Hiervan krijg je na afloop een potje mee naar huis.

Kortom een leerzame, inspirerende en vooral ook gezellige middag tot avond.

Al zin om de handen uit de mouwen te komen steken? Meld je aan, of geef je mailadres op als je op de hoogte gehouden wilt worden. Ook mogelijk voor groepsevenementen, tot 10 personen maximaal.
De workshops worden gehouden in eigenhuis, tuin en keuken, gelegen aan de Pijlhovestraat 22 in Enschede.

Kosten: €28,- per persoon. Dit is inclusief thee, koffie, zelfgebakken taartjes bij binnenkomst, wandeling, kook-workshop, recepten om mee te nemen, en natuurlijk de feestmaaltijd. (Eventuele extra drankjes bij de maaltijd tegen kleine vergoeding.)

Contactpersoon:Christel Burghoorn
mail: enjoythecrisis@gmail.com 
Tel: 06 28891310
Volg Enjoy the Crisis en / of Christel Burghoorn ook op Facebook.



donderdag 9 april 2015

Presentatie project Indoor Garden bij Universiteit Twente.

Vandaag was de eindpresentatie van het project Indoor Garden. Dit is een project van de vakgroep Creative Technology aan de Universiteit Twente wat ik heb begeleid. 5 studenten zijn aan de slag gegaan met het idee van een indoor garden. Gebaseerd op mijn verticale tuin hebben ze in een eigen uitwerking de nodige technologie erop losgelaten met de bedoeling om er een self sustaining system van te maken. De projectperiode van knap 10 weken was veel te kort om een volledige uitwerking te realiseren, maar ze hebben wel een prototype gepresenteerd, en een zelfgemaakte film van de toepassing van het systeem. Een goede presentatie waarbij duidelijk werd dat ze het van alle kanten goed onderzocht hebben, en alle vragen konden goed beantwoord worden. Ik vond het leuk om te zien wat ze ervan gemaakt hadden, en ben onder de indruk. Ze hebben dingen bedacht waar ik zelf nooit op was gekomen. Wellicht zou er een afstudeer project van gemaakt kunnen worden, of gekoppeld aan het Mars one project… We zullen zien.