vrijdag 31 mei 2013

Vanmiddag 31 mei 2013: TweBiVriMiBo

Wij houden tijdens de Twente Biennale vanmiddag bij onze ambassadetafel op de 1,5ste verdieping van het Balengebouw een vrijdagmiddagborrel (ook wel kort vrimibo, en dit geval TweBiVriMiBo genoemd).

Voor thee en koffie met iets erbij zorg ik, voor de rest mag iedereen zelf zijn eigen drankje en desgewenste hapje meenemen. Vanaf 15:30 mogen geïnteresseerden aanschuiven aan onze 11 meter tafel. Het gebouw sluit om 18:00 uur, na deze tijd kan bij goed weer verder buiten geborreld worden aan de 2e 11 meter tafel aan de achterkant van het Balengebouw, naast Huis van Tuinen.



Uitgelicht: Making Money - Jurgen Kuipers





Van 15 juni tot en met 14 juli is werk te zien bij Enjoy the Crisis van Jurgen Kuipers.

Bij de Twente Biennale toont Enjoy the Crisis in het Balengebouw alvast werk van deze veelzijdige kunstenaar. Te zien is o.a het kunstproject 'Making Money Learning set'.
Het betreft hier bouwpakketten met daarin bouwdelen waarmee een variant op de euromunt gemaakt kan worden, inclusief speciaal hiervoor ontworpen stempels waarmee de afbeelding op de kartonnen 'munten gedrukt kan worden. De kans om eigen geld te drukken dus!
Een set is te koop voor €25,- voor een set van 10 munten (te koop in de giftshop van het Balengebouw of bij aanwezigheid op de 1,5ste verdieping op de locatie van de Fabrieksschool).
Ook wanneer je ze niet in elkaar wilt zetten, als setje ook een heel mooi collectable, en affordable kunstwerkje! Mount it... Color it... and spend it like hell!

Warning! Money causes a lot of problems all over the world!

Voor meer werk van Jurgen Kuipers zie www.jurgenkuipers.com

donderdag 16 mei 2013

Kunstuitleen Enjoy the Crisis, februari t/m mei 2013

In de periode februari tot en met mei 2013 wordt de wisselende kunstcollectie van het bedrijf T-Xchange in Enschede gevuld met kunstwerken van Torino en Colin Wilkinson. Torino en Colin laten hier beide mixed media collages zien, wat toch bij beide zeer verschillende werken opgeleverd heeft.
De kunstcollectie wordt georganiseerd door Christel Burghoorn, onder de naam Enjoy the Crisis Kunstuitleen voor bedrijven.


Torino, titel: Poldergeist.

Torino, titel: Spaanse polder.
Colin Wilkinson, titel: The Lion's Share.


Colin Wilkinson, titels: The Witness, Lust for Life, Assasiner dans  la Rue.

Kunstuitleen Enjoy the Crisis, okt. 2012 t/m januari 2013

Sinds oktober 2012 organiseert Christel Burghoorn onder de naam 'Enjoy the Crisis Kunstuitleen voor bedrijven' de wisselende kunstcollectie voor tot zover één bedrijf in Enschede. In overleg worden kunstwerken geselecteerd op basis van de uitstraling en specifieke wensen van het bedrijf.
In de eerste periode van oktober 2012 tot en met januari 2013 heeft hier werk gehangen van Sarina Walter en René Damen. De kunstuitleen is opgezet om het bedrijfsleven in contact te brengen met diverse stijlen van beeldende kunst, en gevestigde kunstenaars en opkomend talent een kans te geven om hun werk onder de aandacht te brengen.
Sarina Walter, titel: Home Sweet Home.
Sarina Walter, titel: In Bob we trust.
René Damen, titel: Araneus Diadematus.
René Damen, titels: German remains en Touching the horizon.

Twente Biënnale

Van 23 mei tot en met 9 juni 2013 is Enschede in de ban van de Twente Biënnale.

Twente Biënnale 2013 is de 2e editie van een evenement met internationale topkunst en Oost-Nederlands talent. Het biedt spraakmakende exposities, lezingen, performances, muziek, partnerprojecten en veel meer. TB13 gaat over hedendaagse kunst en maatschappelijke actualiteit. TB13 vindt plaats in de openbare ruimte en bij de culturele instellingen in de wederopbouw en cultuurwijk Roombeek in Enschede.


Enjoy the Crisis neemt ook deel hieraan samen met de andere gebruikers van de Fabrieksschool en is te bezoeken op de bovenverdieping van het Balengebouw.


Zie voor meer informatie http://2013.twentebiennale.nl/nl/


vrijdag 10 mei 2013

8 mei bij ETC: ukelele-avond

Afgelopen woensdagavond was een deel van de ukeleleclub Ukelelelust bij mij om de tweewekelijkse bijeenkomst te houden. Voor mij de eerste keer meegespeeld en gezongen. Erg leuk! Op 22 mei staat de volgende bijeenkomst geplant, weer bij ETC. Op de foto: Richard Bussink, Quinta Bies, Audry Hoemakers, René Vrieler en Johan Ghijsels.

4 mei bij Enjoy the Crisis: Surprise party voor René Fokkink

René in omarming
Naomi






Op 4 mei werd onze vriend René Fokkink 50 jaar. Op initiatief van zijn dochter Naomi hebben we bij Enjoy the Crisis in de Fabrieksschool een surprise party georganiseerd. Naomi kwam 's ochtends met een paar anderen de ruimte versieren en hapjes brengen, en nam later op de dag René op sleeptouw. Na uit eten te zijn geweest met hem kwamen ze 'terloops' langs fietsen en werden binnengeleid, waarna het feest kon beginnen. Het was erg gezellig, en René was blij verrast met het hele gebeuren en genoot met ons van de avond. Foto's van Photofeeling, Edstep en mij(Christel).
Binnenkomst
confetti
feestelijkheden
Tijdens uitreiking van gezamenlijk cadeau
The day after.